Antik perzijska preproga Heriz

Reg.no.: komisijska 001/2022

Velikost / Size: 365 x 156  cm

Materijal / Pile: volna / wool

Osnova / Base: bombaž /cotton

Barve / Colours: rastlinske / plants

Dizajn / Design: Heriz, medallion

Tehnika izdelave / Weaving technique: ročno vozlana preproga / handmade pile carpet

Gostota vozlanja / Knot density: cca. 90.000 m/2

Poreklo / Origin: Iran

 

Kategorija:
Opis

Perzijske preproge Heriz so dobile ime po največjem mestu v okrožju z več kot 30 vasmi v goratem območju severozahodnega Irana. Osrednji motiv na preprogi –  medaljon »diamant na kvadratu« je bil verjetno prvič uporabljen v 19. stoletju. Domneva se, da so podjetni tabriški trgovci, ki so želeli za izvoz velike perzijske preproge, lokalnim tkalcem pokazali fine mestne preproge ali morda celo ostanke blaga in jih prosili, naj tkejo velike preproge. Tkalci, ki so jim bili bolj blizu spontani in geometrijski vzorci plemenskega izvora, so prilagodili te modele preprog. Rezultat, preproga Heriz, je čudovito učinkovit hibrid, rustikalna, očarljiva preproga z bogastvom in veličino, ki je enaka preprogam perzijskega dvora.

Pri oblikovanju doma so preproge Heriz idealne zaradi svoje vsestranskosti. Njihov geometrijski dizajn lepo dopolnjuje sodobno pohištvo, njihove tople barve in umetniški pridih poudarijo dekor  modernega in tudi klasičnega prostora. Zaradi njihovega bogastva barv in močnega dizajna so pogosta izbira tudi za poslovne prostore.

Perzijske preproge Heriz so odlična naložba zaradi svoje umetniške individualnosti in trajne privlačnosti.

Additional Information
BARVA (osnovna)

, ,

MATERIAL

OBLIKA

VELIKOST (cca.)

Na naši stran uporabljamo piškotke za pravilno delovanje strani in beleženje obiskanosti strani. S strinjanjem nam dovolite uporabo piškotkov.