O nas

Galerija FARZAD je specializirana galerija, restavratorski atelje in prodajalna unikatnih, vrhunskih, ročno vozlanih perzijskih preprog.

GALERIJA FARZAD

  • »Preproge so bistveni sestavni del perzijske umetnosti.«

 

O NAS

Galerija FARZAD je specializirana galerija, restavratorska delavnica in prodajalna unikatnih, vrhunskih, ročno vozlanih preprog perzijskih nomadov in najprestižnejših klasičnih perzijskih preprog. Vse preproge so bile skrbno izbrane v Iranu  in so del izjemne kolekcije družine Koushki.  Poleg prodaje preprog vodimo tudi restavratorsko delavnico in  galerijsko dejavnost z namenom predstavitve te čudovite umetnosti čim širšemu krogu ljudi. Lastnik galerije in vodja restavratorjev Farzad Koushki se je specializiral na področju restavriranja, čiščenja in zbirateljstva unikatnih, redkih antik perzijskih preprog. Je tudi ekspert in ima bogate izkušnje iz klasifikacije in vrednotenja preprog, ki jih deli s svojimi sodelavci v galeriji in delavnici na Gornjem trgu 12 v Ljubljani. Sodelavec etnolog Aleš Krhin raziskuje  zgodovino in simboliko perzijskih preprog.  Vabljeni ste, da nas obiščete  v galeriji perzijskih preprog v centru Ljubljane.

Reference
  • Več kot dva tisoč opravljenih storitev restavriranja in čiščenja preprog ( Slovenija, Hrvaška, Avstrija, Italija, ZDA, Nizozemska….)
  • Gansevoort Park Hotel New York – 2008/2010 – zaključen projekt izdelave notranje opreme
  • protokolarni objekt grad Brdo – restavriranje preprog, čiščenje preprog
  • zavarovalnica Triglav – cenitev preprog, restavriranje antik perzijske preproge (nadstandardne velikosti 10 x 6 m)
  • Hotel Balnea Superior, oprema prostora
  • več kot 25 let v Sloveniji
  • Organizacija samostojnih in sodelujočih razstav (Slovenski etnografski muzej, Zavod Big, Sejem Antike in likovne umetnosti, Imago Sloveniae,  GR, Portorož, Novo Mesto, Celje….)

FARZAD KOUSHKI, direktor, restavrator preprog

SEPEHR KOUSHKI, marketing, kustos

ALEŠ KRHIN, univ.dipl.etnolog, kustos, restavrator

GALERIJA FARZAD

Gornji trg 12, Ljubljana

Na naši stran uporabljamo piškotke za pravilno delovanje strani in beleženje obiskanosti strani. S strinjanjem nam dovolite uporabo piškotkov.