NAŠE STORITVE

Galerija Farzad, Ljubljana

Restavriranje, popravilo preproge

Restavriranje oz. popravilo poškodovane ali stare preproge je dobro prepustiti stokovnjaku, saj se v nasprotnem primeru lahko  hitro naredi še veliko večja škoda od že obstoječe. Naši strokovnjaki  si natančno ogledajo preprogo, ocenijo stopnjo poškodbe, ter vam nato svetujejo kateri naslednji korak bi bil najbolj primeren glede na vrsto preproge, poškodbo in vaše želje. Obenem vam takoj izračunamo ceno restavriranja ali popravila in vam jo tudi hitro in kvalitetno popravimo.

Čiščenje preprog

Pri nas vam nudimo tudi profesionalno čiščenje vseh vrst preprog, ki temelji na več kot 15 letnih izkušnjah. Za vozlane  preproge in tudi za vse druge vrste preprog, ki potrebujejo  čiščenje, v izogib resnim, nepopravljivim poškodbam, svetujemo  le profesionalno ročno čiščenje.  Pri tem prevzemamo vso odgovornost za pri nas oddane preproge. Praktično vsaka preproga bo po strokovnem čiščenju zasijala v vsem svoji lepoti ne glede na stopnjo umazanosti. Sijaj in obstojnost vlaken volne je odvisen od količine vsebnosti maščobe lanolina. Zaradi tega je potrebno pri čiščenju uporabljati le blaga, neagresivna čistila.

Strokovno svetovanje

Naša ekipa vam bo zagotovila  strokovno svetovanje pri izbiri preproge in njeni umestitvi v prostor. Za pravilno izbiro preproge moramo nujno upoštevati karakteristike prostora, kamor jo bomo dali. Dejavnikom kot so svetloba (dnevna in nočna osvetlitev), zasnova in velikost prostora, stil notranje opreme, barve, namembnost preproge in prehodnost prostora moramo nameniti veliko pozornosti, saj imajo skupaj velik vpliv na sam izgled in pojavnost preproge in njeno usklajenost z prostorom. Samo pravilno izbrana preproga vam bo obogatila in povezala prostor, ter vam bo tako v ponos ter trajno veselje in zadovoljstvo.

Najem preprog, tepihov

Naše podjetje poleg galerijske dejavnosti že vrsto let nudi tudi izposojo, najem originalnih perzijskih preprog oz. tepihov in drugih artiklov gledališki, filmski in medijski produkciji, ter organizatorjem dogodkov kot so proslave, otvoritve, koncerti, poroke, konference…

Na naši stran uporabljamo piškotke za pravilno delovanje strani in beleženje obiskanosti strani. S strinjanjem nam dovolite uporabo piškotkov.